Flashlube catch can pro

Productinformatie


Omschrijving:
De Flashlube Catch Can Pro carterdamp-filter is tijdens de Australian Automotive Aftermarket Expo and Awards vakbeurs uitgeroepen tot ‘Innovatiefste Nieuwe Auto-onderdeel’. De Flashlube Catch Can Pro krijgt de onderscheiding omdat het filter carterdampen van moderne common rail dieselmotoren opvangt en voorkomt dat de EGR, turbo, het inlaatsysteem, sensoren en de motor vervuilen en als gevolg daarvan kapot gaan.

Vanwege emissieregelgeving, mogen er geen carterdampen meer in de atmosfeer terechtkomen. Autofabrikanten voeren de vervuilde dampen met olie- en brandstofresten hierom via het inlaatsysteem terug naar de motor om ze opnieuw te verbranden. Nadeel hiervan is dat de kostbare onderdelen in het inlaatsysteem zoals de EGR-klep en de turbo sterk vervuilen en harde laag, bijna niet te verwijderen carbon opbouwen. Als de vervuiling niet continu behandelt wordt, hoopt het zich op en zorgt uiteindelijk tot stilstand van het voertuig en kostbare reparaties.

De Catch Can Pro wordt in het carterventilatiesysteem, vangt de carterdampen op en filtert het vuil uit de lucht. Er gaat schonere lucht door de EGR-klep, intercooler, turbo en motor die hierdoor veel minder vuil worden. De schone lucht zorgt voor betere prestaties en minimaliseert de kans op storingen en motorschade als gevolg van vervuiling. De Catch Can Pro is compact en heeft grote in- en uitlaatpoorten en is geschikt voor alle soorten common rail dieselmotoren. De behuizing is gemaakt van hetzelfde hoogwaardige versterkte kunststof als waar de meeste kunststof onderdelen in de motorruimte van gemaakt zijn.

De vakjury is vooral onder de indruk van de veiligheidskleppen in de Catch Can Pro die voorkomen dat de druk in het carterventilatiesysteem te hoog oploopt. Een andere feature waar de vakjury lof voor heeft is het vervangbare filter-element met een capaciteit van 250 liter lucht per minuut. Veel meer dan de 80 tot 90 liter die de meeste common rail motoren gemiddeld produceren. Het filter kreeg ook een positieve beoordeling voor de meegeleverde kits met slangen, bevestigingsbeugels, klemmen en handleidingen om de Catch Can Pro eenvoudig en snel te monteren.

De award is toegekend door een panel van automotive experts en vertegenwoordigers van brancheorganisaties. De Flashlube Catch Can Pro werd als innovatiefste nieuwe auto-onderdeel gekozen uit een reeks nominaties van concurrenten waaronder elektrische en onderstel systemen.

Specificaties:
  • Award voor innovatiefste nieuwe auto-onderdeel
  • Filtert carterdampen van common rail dieselmotoren
  • Voorkomt vervuiling en kostbare schade aan EGR, turbo, inlaatsysteem en motor
  • Draagt bij aan een schoner milieu en duurzaam autorijden
  • Award toegekend door automotive experts en brancheorganisaties

Artikelnummer 06.FCC
EAN 9316889068170
Login en plaats in besteloverzicht