LED werklampen - TipPoint Trading
LED werklampen

LED werklampen

Tijdens het werken wil je natuurlijk voldoende licht hebben om zo veilig en goed mogelijk te kunnen werken. Daarom bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben een grote voorraad van LED werklampen in alle soorten en maten. Van kleine vierkante werklampjes tot de grotere varianten en de rechthoekige LED werkverlichting. Al onze werklampen in LED zijn 10V tot 30V en dus perfect toepasbaar. Mocht dit toch nog een slag te klein zijn, dan hebben wij ook nog de LED werkbalken.

Voor welke doeleinden kan een LED werklamp gebruikt worden?

LED werklampen worden veel toegepast in de agrarische en transport sector. De LED werklampen worden vaak gebruikt op bijvoorbeeld: bouwmachines, graafmachines, tractoren, shovels etc... In de transportsector functioneren de LED werklampen als bijvoorbeeld: achteruitrijverlichting of werkverlichting op een aanhanger of werkbus.

Waarom kiezen voor LED werklampen?

LED werklampen zorgen voor een betere lichtopbrengst dan een halogeen werklamp. LED werklampen zijn energiezuiniger dan halogeen werklampen. LED werklampen zorgen voor een energiebesparing van 75% op jaarbasis. LED werklampen gaan tot wel 30 keer langer mee dan gloeilampen. LED werklampen verwarmen de ruimte niet ook zijn de lampen veel duurzamer.

Wat is een IP-classificatie?

De IP-classificatie staat voor ''International Protection'' en is een methode waarmee de beschermingsgraad van behuizingen en of andere objecten wordt aangegeven. De IP-waarde geeft aan hoe goed het materiaal bestand is tegen binnendringen van water, voorwerpen, stof en hoe deze mechanisch bestendig is.

De IP-classificatie wordt aangegeven door twee cijfers.

Cijfer 1- Bescherming tegen binnendringen van voorwerpen en stof
Cijfer 2- Bescherming tegen water

Eerste cijfer:
0. Geen bescherming
1. Grote voorwerpen
2. Middelgrote voorwerpen
3. Kleine voorwerpen
4. Spitse voorwerpen
5. Stofbescherming
6. Stofvrij

Tweede cijfer:
0. Geen
1. Drupdicht type 1
2. Drupdicht type 2
3. Spatdicht
4. Plensdicht
5. Sproeidicht
6. Waterbestendig
7. Dompeldicht
8. Waterdicht
9. Vochtdicht